A Henkel Magyarország tisztító- és mosogatószereket adományozott az evangélikus egyháznak

2020.04.17 16:51
Forrás: MEE OI Diakóniai Osztály
Budapest – A Henkel Magyarország hét raklapnyi tisztító és mosogatószert adományozott a Magyarországi Evangélikus Egyház diakóniai intézményeinek. Az adományt az egyház nevelőszülői hálózatában és rászoruló családok között fogják kiosztani – tudta meg szerkesztőségünk.

Mint megtudtuk, a Henkel átfogó globális szolidaritási programot indított a koronavírus-járvány által érintett közösségek, partnerek és munkavállalók támogatására. A kezdeményezés részeként a Henkel Magyarország közel 150 millió forint értékű adományt ajánlott fel hazai kórházak és szervezetek számára, köztük a Magyarországi Evangélikus Egyháznak is. 

A Henkel 2 millió euró adományt nyújtott a WHO/ENSZ Alapítvány COVID-19 Szolidaritási Alapnak és kiválasztott szervezeteknek, emellett 5 millió darab személyi- és háztartási higiéniai terméket adományozott, fertőtlenítőszereket állított elő a kiválasztott Henkel gyárakban, rugalmas fizetési feltételeket biztosított a fodrászok számára, valamint biztosították a gyárakban és otthonról dolgozó munkavállalók egészségét és biztonságát.

Az átfogó nemzetközi szolidaritási program keretén belül a Henkel hazánkban is aktívan részt vesz segélyezési tevékenységével. A Henkel Magyarország két gyárával és három üzletágával együttesen 2 kórháznak, valamint 9 segélyszervezetnek és alapítványnak nyújt adományt. A teljes támogatás mértéke meghaladja a 149 millió forintot. Az adományok között szerepel Persil mosókapszula, Silan öblítőszer, Pur, Somat, Bref, Clin mosogató- és tisztítószer, valamint Fa, Schauma, Syoss, Taft, NatureBox, Beology szépségápolási termék és Vademecum fogkrém. 

„Felelős vállalatként fontos a társadalmi szerepvállalásunk, és különösen ebben a rendkívüli, az élet minden területét érintő, embert próbáló helyzetben egyértelmű számunkra a segítségnyújtás. Örömünkre szolgál, hogy adományainkkal hozzá tudunk járulni egészségügyi intézmények és rászorulókat támogató szervezetek, alapítványok nélkülözhetetlen munkájához. Köszönjük nekik, hogy általuk támogatásaink oda kerülnek, ahol a legnagyobb szükség van rájuk” – mondta dr. Fábián Ágnes, a Henkel Magyarország ügyvezető igazgatója.