100. születésnap a Sareptában

2019.11.23 15:49

Erdélyszky Zsigmondné Margit nénit köszöntötték egykori diákjai, barátai, a nap mint nap gondját viselők és – gyermeke nem lévén – távoli családtagjai november 22-én délután a Sarepta Budai Evangélikus Szeretetotthonban 100. születésnapján.

A szellemileg tökéletesen friss Margit néni emlékezetes pillanatokat idézett fel életéből – még az első munkanapját is fiatal tanítónőként - rengeteg humorral, öniróniával, bájjal, sőt kedvenc verseit is szavalta, így téve különlegesen felemelővé az ünneplést és egyben megajándékozva az őt köszöntőket.

A szeretetteljes köszöntések sorát Sztojanovics András, az intézmény lelkésze kezdte, kiemelve, hogy az otthon büszke lehet arra, hogy nem ritka eset, hogy 100. születésnapot ünnepelhet valaki itt, ez a gondoskodó szeretet jelenlétét mutatja.

Kondor Péter, a Déli Evangélikus Egyházkerület püspöke, diakóniai munkáért felelős püspök Margit néni mellé kuporodva, kezét fogva kívánt áldást, míg Semjén Zsolt – nem miniszterelnök-helyettesként, hanem mint egykori tanítvány – tett hasonlóképp. A kedves csínyek felemlegetésén túl hangsúlyozta, hogy sok minden más mellett a magyarság szeretetét is Margit néni plántálta szívébe.

Több egykori növendék, családi barát ünnepi köszöntője után alkalmi kórus énekelt az ünnepeltnek, köztük Buda Annamária intézményvezető, a Sztehlo Gábor Evangélikus Szeretetszolgálat vezetője mellett Varga Mihály pénzügyminisztert, a kerület országgyűlési képviselőjét is fel lehetett fedezni.

Az emlékezetes alkalom beszélgetéssel  és közös vacsorával zárult.