Adománygyűjtést indít az Ökumenikus Segélyszervezet a Matthew hurrikán miatt károsult haiti lakosok javára

2016.10.13 11:17
Forrás: evangelikus.hu, segelyszervezet.hu
 
Budapest – Nemzetközi összefogás keretében adománygyűjtéssel segít az Ökumenikus Segélyszervezet Haitin. Az eddig mintegy ezer halálos áldozatot követelő hurrikán pusztítása következtében több mint hatezer embert telepítettek ki, akiknek az ellátását az ACT Alliance nemzetközi ernyőszervezet tagjai is segítik. A genfi székhelyű világszervezet egyedüli magyar tagjaként az ökumenikusok a helyszínen már jelen lévő (német, norvég és brit) humanitárius partnerszervezetek munkáját támogatják.

A helyszínen dolgozó segélymunkások az evakuálásban való részvétel után és a kitelepítettek ellátásán túl megkezdték a károk enyhítését és a további károk megelőzését is. Az ideiglenes szálláson élőket eddig többek között higiénés csomagokkal, élelmiszerrel és sátrakkal is segítették.

Az Ökumenikus Segélyszervezet pénzadománygyűjtést indít, mely által szeretne lehetőséget teremteni a magyar lakosság szolidaritásának kifejezésére. A beérkező adományokból a segélyszervezet a súlyos károkat szenvedett területeken élők ellátását és lakhatási feltételeinek helyreállítását kívánja támogatni a Christian Aiddel együttműködve.

A 1353-as adományvonal felhívása mellett (250 forint/hívás) a pénzbeli felajánlásokat a szervezet 11705008-20464565-ös számlaszámán és a www.segelyszervezet.hu címen található online adományozási fórumon fogadják. A közlemény rovatban a „Haiti hurrikán” megjelölést kérik feltüntetni.