Afgán fiatalok az Aszódi Evangélikus Gimnázium Sportnapján

2016.05.27 16:07

Az Aszódi Evangélikus Gimnázium 15. Sportnapján szlovákiai magyar és szlovák vendégek mellett Dr. Roncz Béla igazgató meghívására a Fóti Gyermekközpont Kísérő Nélküli (menekült) Kiskorúak Otthonának nyolc lakója is részt vett.

Anwar, Marteza, Nadjib, Qais, Evad, Szulejman, Jalil és Navid az Evangélikus Diakónia Magyarország támogatásának és a kedves fogadtatásnak köszönhetően - mely nem kis részben Novotny Dániel iskolalekész elkötelezettségén is múlt - hamar feltalálta magát. A többség a kosarazásba is belekóstolt, néhányan asztaliteniszeztek, de a legnagyobb élmény természetesen a foci volt. Az afgán fiatalok nem külön teamet alkotva, hanem több csapatban szétszóródva vettek részt a játékban.

A bajnokság – amely Fabiny Tamás rövid lelkesítő beszédével, majd „püspöki” kezdőrúgásával indult – jó szórakozás és élmény volt vendégnek, vendéglátóknak egyaránt.

A vendégeket fogadó felszabadult, vidám légkörre nem feltétlenül a tanévév végének közeledte ad magyarázatot, a szervezők szemmel láthatóan mindent megtettek a rendezvény jó hangulatáért. Az esemény sztárvendége a Ferencváros kapusa, Jova Levente volt, aki néhány lelkesítő gondolat mellett egy – a Fradi játékosai által dedikált – labdát is hozott ajándékba.

 

A sportnapon Fabiny Tamás püspök vendégeként az olasz evangélikusok (ELKI) vezetője, Heiner Bludau is megjelent.

További fotók itt!