Belvárosi krízispontot nyit az Evangélikus Diakónia

2015.02.02 15:08

Budapest – Az Evangélikus Diakónia a Magyarországi Evangélikus Egyház Országos Irodájának épületében 2015. február 2-án megnyitja krízispontját a Belvárosban, a Kálvin tértől két perc sétatávolságra.

Az Üllői út 24. szám alatti központ utcára nyíló helyiségét tették alkalmassá arra, hogy tíz olyan rászorulót tudjon fogadni, akiknek – akár van saját otthonuk, akár nincs – nem áll módjukban nappal fűtött helyen tartózkodni. Az Evangélikus Diakónia belvárosi krízispontja február 27-ig munkanapokon reggel 8-tól délután 4-ig nyújt menedéket a hideg elől a betérőknek. A krízispont működtetésében a hivatásos szakemberek munkáját önkéntesek, valamint a Magyarországi Evangélikus Egyház Országos Igazgatóságán dolgozók szolgálata egészíti ki.

A krízispont megnyitásának ötlete egybeesett dr. Fabiny Tamásnak, a Magyarországi Evangélikus Egyház diakóniai munkáért felelős püspökének mozgósításával. Felhívásában a püspök az egyház gyülekezetén túl megszólít minden jóakaratú embert, hogy vegye számba környezetében azokat, akik télen fokozott veszélyhelyzetben vannak, látogassa meg őket és biztosítsa számukra a túléléshez, az emberi méltóság helyreállításához szükséges segítséget. Felszólítja emellett a híveket, hogy nyissák meg a gyülekezetek fűtött helyiségeit a rászorulók előtt, ahogy tette már korábban a Szarvas-Ótemplomi Evangélikus Egyházközség Lázár Zsolt szervezésével és teszi más közösségek mellett a Magyarországi Evangélikus Egyház Országos Irodája is.