Diakóniai díjakat adtak át Szombathelyen

2020.10.26 19:23
Forrás: evangélikus.hu, Szombathelyi Evangélikus Egyházközség, Credo Rádió, fotó: Nagy-Deák József, Ádám Eszter
Szombathely – A Diakónia napja hagyományosan ünnepi istentisztelettel egybekötött többszáz fős rendezvény, amelyen az evangélikus diakóniai szolgálat önkéntesekkel, dolgozókkal és az általuk gondozottakkal együtt ad hálát az Istentől kapott szolgálatért. Az idei alkalom a járványhelyzet miatt nem valósulhatott meg a megszokott formában, a diakóniai díjakat azonban - rendhagyó módon - személyesen viszik a kitüntetetteknek, hogy a vasárnapi istentiszteleten adhassák át azokat az adott településen. Az első állomás Szombathely volt.

A Diakónia napján minden évben díjazzák az év diakóniai munkatársait, szponzorait és diakóniai önkénteseit, az idei díjazottakról is meghozta döntését a Diakóniai Bizottság. A díjak jelentős része a Nyugati (Dunántúli) Evangélikus Egyházkerületbe került. A közelmúltban Szombathelyen adott át elismeréseket Kelemen Anna Gyöngy, a Diakóniai Osztály vezetője és Gregersen-Labossa György, a Diakóniai Bizottság elnöke.

„Az év diakóniai munkatársa”- díjat vehetett át Schwahofer Péter, a Kőszegi Evangélikus Szeretetotthon gazdasági vezetője.

„Az év diakóniai szponzora”- díjban részesült Halász Mária, a Szombathelyi Evangélikus Egyházközség tagja.

„Az év diakóniai önkéntese” lett Mihácsi Gábor, a Szombathelyi Evangélikus Egyházközség gondnoka, a helyi férfikör tagja.

Az ünnepségről készült riportokat a Credo Rádió Diakónia hangja című műsorában hallhatták. Honlapunk a rádió engedélyével közli azokat és ITT hallgathatja meg.