Diakóniai konferencia 2016

2016.05.19 15:00

Az Magyarországi Evangélikus Egyház Országos Irodájának Diakóniai osztálya Buda Annamária osztályvezető vezetésével konferenciát tartott Révfülöpön.

A kétnapos szakmai rendezvényen a diakóniai intézmények vezetői, lelkészei és munkatársai vettek részt. Több, mint száz érdeklődő hallgatta a szakmai előadásokat és dolgozta fel a hallottakat a műhelymunkára is lehetőséget nyújtó találkozó során.

A vezetők megkezdték a felkészülést az új szabvány szerinti minőségbiztosítás bevezetésére, szó volt a kockázat- és konfliktuskezelésről a mindennapokban. A szupervízióról, önkéntes tevékenységről szóló előadások mellett ismertetésre kerültek az aktuális jogszabályváltozások.

A szociális munka történetének Szent Márton szolgálatán keresztül történő feldolgozása mellett szó esett többek között a szociálpolitikai változások hatásáról, a szakmai dolgozók involválásáról. A szociális szövetkezetek munkájának bemutatásán túl a szociális oktatás jelenlegi helyzetét ismertették az előadók a konferencián, ahol az esti kötetlen beszélgetések mellett egy rövid hajókirándulásra is lehetőség nyílt.