Integrált diakóniai intézmény alakult Budapesten

2019.09.03 12:56

A Magyarországi Evangélikus Egyház fenntartásában működő több fővárosi és Pest-megyei szociális intézet összevonásával létrejött új, komplex diakóniai intézmény félezer embernek nyújt segítséget, otthont.

Az Evangélikus Diakónia korábbi vezetője, Buda Annamária irányításával működő intézmény Sztehlo Gábor legendás evangélikus lelkész, a modern diakónia megalapítójának nevét viseli.

A Sarepta Budai Evangélikus Szeretetotthont, a dunakeszi Életfa Rehabilitációs Intézetet, a piliscsabai Fébé Evangélikus Szeretetszolgálatot és Siló Gondozóházat, a kistarcsai Johannita Szeretetotthont, valamint az egyház Családi Bölcsőde Hálózatát magában foglaló Sztehlo Gábor Evangélikus Szeretetszolgálat így a szociális szolgáltatások több ágában nyújt segítséget a legkisebbektől kezdve a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatásán, a fogyatékkal élők ellátásán és rehabilitációján át az idősgondozásig.

Az átalakulás egyben az egyház diakóniai osztályát is érinti, melynek irányítását a nyíregyházi Oltalom Szeretetszolgálat és a diakónia korábbi munkatársa Kelemen Anna Gyöngy vett át megbízott osztályvezetőként.