Épületszentelés és hálaadó istentisztelet Szarvason

2016.06.07 09:20

Szöveg és fotó: Szarvas Ótemplomi Szeretetszolgálat

Ünnepi hálaadó istentiszteletet tartottak 2016. június 5-én, vasárnap 10 órakor, Gáncs Péter püspök igehirdetési szolgálatával a szarvasi evangélikus Ótemplomban.

Az istentisztelet második részében Lázár Zsolt esperes számolt be a Középhalmi Idősek Klubja és Gyülekezeti Ház akadálymentesítésének és felújításáról.

A fejlesztés teljes költsége 33 323 370.- Ft volt, mely jelentős saját erőt is igényelt. A tervek megvalósulását a Magyarországi Evangélikus Egyház Pályázati Alapja, valamint a Diakóniai Tartalékalap is támogatta, emellett az intézmény munkatársai is igen jelentős munkát végeztek az épületben. Az Ótemplomi Szeretetszolgálat az Emberi Erőforrások Minisztériuma által kiírt "Egyházi épített örökség védelme és egyéb beruházások támogatása" című pályázatból 7 750 000.- Ft vissza nem térítendő támogatást kapott a beruházásra. 

Az istentiszteleten köszöntőt mondott Radosné Lengyel Anna kerületi felügyelő, Buda Annamária diakóniai osztályvezető, valamint Hodálik Pál alpolgármester és Gaál Roland hivatalvezető.

A délutáni heves eső ellenére is több százan vettek részt az épületszentelésen és az azt követő ebéden a Középhalmi Misszióban.

 

További képek itt: