Farsangi disznótoros

2016.02.18 09:37
Forrás: Oltalom Szeretetszolgálat, Evangélikus.hu
Benkőbokor – Nyíregyháza – Egy igazán hagyományos disznóölés a fogópálinkával kezdődik, de egyáltalán nem állítjuk, hogy így lehetett ez Benkőbokorban, a Joób Olivér Szeretetintézmény központjában is.

A bő másfél mázsás sertés sorsa beteljesedett, és a reggeltől estig tartó folyamat végére hurka, kolbász, toros káposzta, húsleves, tepertő és zsír került a konyhába, és végül asztalhoz ültethette a Joób Olivér Szeretetintézmény az Oltalom Szeretetszolgálat munkatársait és családtagjaikat, illetve a kertvárosi evangélikus gyülekezet tagjait.

Az ötlet, hogy szervezni kellene egy disznóölést, nyilván korábbi. Először tavaly valósult meg, az idei meg igazán jól sikerült csapatépítésnek is felfogható, ahol reggeltől késő délutánig szívesen maradtak, ahol kibírták, sőt jól viselték az egymás tudományának a „kicikizését”, de inkább dicsérgetését, ahol még arra is sort kerítettek, hogy a honi disznóölés fortélyait az amerikai önkéntesekkel is megismertessék, sőt megszerettessék.

Azt persze meg kell jegyezni, hogy ennek a farsangi, „csapatépítő” disznóölésnek nem nagyon maradt tartósítandó része. Reggeltől estig, a készítés sorrendjében fogyott a tepertő, a toros,  a húsleves, a kolbász és a hurka, hogy később mosoly, jókedv  és dalolászás szolgálja az együttlétet.

Apropó: jövőre veled, ugyanitt.

További képek itt: