Gyönk 70

2019.10.22 15:56

Háromnapos, méltó rendezvénysorozattal ünnepelte alapításának 70. évfordulóját a gyönki diakóniai központ Bíró Kornélia intézményvezető szervezésében.

Az intézmény 1949. november 1-től kezdte meg működését, ma Tamási kistérség szociális ellátásának egyik mikrotérségi központja. 2018 januárja óta a Magyarországi Evangélikus Egyház fenntartásában a Hegyhát Evangélikus Szeretetszolgálat részeként, székhelyeként működik. A Hegyhát Evangélikus Szeretetszolgálat Tolna megye legnagyobb alap- és szakosított ellátást nyújtó intézménye.

Az első napon szakmai előadásokat hallgattak a résztvevők, dr. Kozma Judit szociológus, egyetemi docens a segítő foglalkozások során felmerülő nehéz helyzetek kezelésének lehetőségeit, míg dr. Lackner Pál nyugalmazott tábori püspök a protestáns tábori lelkészi szolgálatot mutatta be.

Második nap került sor a jubileumi ünnepségre, melyre a szakma képviselői mellett az érintett települések vezetői is hivatalosak voltak. Bíró Kornélia intézményvezető idézte fel az intézmény 70 éves történetét, majd az ünnepi istentiszteleten Kondor Péter a Déli Evangélikus Egyházkerület püspöke, diakóniai munkáért felelős egyházi vezető igehirdetését követhették a résztvevők. A rövid istentiszteleten a zenei szolgálatban Varga Diána intézményi lelkész működött közre.

Ezután került sor az emléktábla avatására, melyen Posta Zoltán a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Tolna megyei kirendeltségének igazgatója mondott köszöntőt.

A zárónap a személyes találkozások jegyében telt. Megható pillanatokat éltek meg a Tolna megyei szociális intézmények nyugalmazott intézményvezetői és a Hegyhát Evangélikus Szeretetszolgálat nyugalmazott dolgozói felidézve közös emlékeiket. Az alkalom idős napi műsorral zárult Magyar Rózsa énekesnő közreműködésével.