Elmarad a Diakónia Napja alkalmából szervezett Deák-téri ünnepség

2020.09.11 11:16

A Magyarországi Evangélikus Egyház diakóniai szolgálata minden év szeptember 25-én, Sztehlo Gábor születésnapján, a Diakónia napján többszáz munkatárssal, önkéntessel és a rá bízottakkal közösen ad hálát az elvégzett munkáért és a kapott lehetőségekért.

 

A koronavírus-járvány jelenlegi szakaszában a fertőzés szempontjából legnagyobb kockázatnak kitett idős lakói védelme érdekében az egyház vezetése felelősen úgy határozott, hogy az idei ünnepet nem tartja meg. Döntésében az ágazatért felelős miniszter 2020. szeptember 8-án kelt tiltása a személyes jelenléttel járó szakmai rendezvények vonatkozásában is megerősítette.


A Diakónia Napján minden évben díjazzák az év diakóniai munkatársait, szponzorait és diakóniai önkénteseit, az idei díjazottakról is meghozta döntését a Diakóniai Bizottság. Bár az elismerések átadása idén nem valósulhat meg a hagyományos módon, arról, hogy miként tudják ünnepi elismerésben részesíteni a díjazottakat, az érintett intézmények, gyülekezetek hamarosan értesítést kapnak, a kitüntetettekről pedig a Diakónia weboldalán (diakonet.hu) olvashatnak az érdeklődők.