„Képes Vagyok!” - Rehab Critical Mass 2016

2016.05.29 20:13

Budapest - Harmadik alkalommal tartották meg vasárnap a fogyatékkal élők, valamint a velük szimpatizálók a Rehab Critical Mass felvonulást azzal a céllal, hogy felhívják a figyelmet a fogyatékossággal élők problémáira, társadalmi kirekesztésére.

Először vett részt az eseményen az Evangélikus Diakónia Magyarország csapata, melyben feltűnt többek között Buda Annamária, a diakóniai osztály vezetője, Szitár Zsolt, a Fébé Szeretetszolgálat munkatársa, valamint többen a csillaghegyi gyülekezetből Donáth László lelkész vezetésével.

Vasárnap 14 óra után nem sokkal indult el a résztvevők menete a Clark Ádám térről. Onnan az ezres tömeg a Lánchídon keresztül az Erzsébet térre vonult, ahol koncertek, kulturális- és családi programok várták.

A legutóbbi felmérés szerint Magyarországon a fogyatékossággal élő emberek száma 457.000 fő. Környezetükkel együtt legalább 1.8 millió embert érint közvetlenül a fogyatékossággal élők helyzete. A Rehab Critical Mass-mozgalom, mint alulról építkező civil szerveződés évek óta társadalmi összefogást szorgalmaz a fogyatékossággal élők életminőségének javításáért, önállóságának és öngondoskodásának támogatásáért, társadalmi integrációjuk elősegítéséért.

 

Az érdeklődők a Magyarországi Evangélikus Egyház fogyatékkal élők között végzett szolgálatáról tájékozódhattak a Diakónia standjánál.

 

További képek a rendezvényről itt: