Kolbászból volt a kerítés

2019.10.28 12:33

Először – és biztosan nem utoljára – vett részt a Sztehlo Gábor Evangélikus Szeretetszolgálat csapata a Csabai Kolbászfesztivál kolbászkészítő versenyén és azonnal díjat hozott el.

Az idén 23-ik alkalommal megrendezett versenyen a Buda Annamária intézményvezető irányításával Sztehlo-Diakónia néven verbuválódott team egyben biztos volt: feledhetetlen hangulatú napot töltenek együtt. A Farkas Attila, Farkasné Hidasi Erika, Fritz Blanz, Hujber Vilmos, Kempf Márton, Kiss Anna, Kondacs Gabriella, Kósa Attila, Szekeres Elíz, Sztancsik László és Szvitan Erika által alkotott csapat a részvétel mellett különdíjban is részesült: a Csabai Rendezvényszervező Kft. felajánlásából meghívást kapott a 2020. évi Mangalica Kolbászgyúró Versenyre.

Buda Annamária kérdésre válaszolva elmondta, a versenyen való részvétel ötlete több, mint egy éve megszületett és a viszonylag új intézmény munkatársai számára egyfajta csapatépítésként is szolgált. Emellett pedig lehetőséget adott emlékezetes módon, oldott hangulatban, mégis „munka közben” elbúcsúzni Fritz Blanz-tól, a bajor Diakónia nyugdíjba vonuló munkatársától. Blanz úr az elmúlt évtizedben a nemzetközi kapcsolatokért felelős vezetőként nemcsak aktív támogatója volt a Magyarországi Evangélikus Egyház diakóniájának, hanem szinte „családtagjává” is vált a magyar közösségnek.

További képek és video ITT!