Nincs teljes élet finom étel nélkül

2018.05.14 16:00

Szarvas – 2018-ban a Magyarországi Evangélikus Egyház 1%-os kampányának részeként újra ételosztás-sorozatot tartanak gyülekezetek és diakóniai intézmények, május 12-én, szombaton Szarvas volt a helyszín.

A kipróbált önkéntes-csapat a város „kedvencét”, Pásztor Mátyás séf babgulyását főzte. A kiszolgálásban az Ótemplomi Szeretetszolgálat munkatársai, a gyülekezet tagjai mellett– az eseményt szervező Lázár Zsolt esperes irányításával – nemcsak Lengyel Anna egyházkerületi felügyelő és Buda Annamária, a Diakóniai Osztály vezetője, hanem Gáncs Péter püspök is részt vett. A megszokott bőséges mennyiségnek köszönhetően az ízletes ételből az esemény mellett zajló „Teljes élet napja” rendezvény résztvevői is jóllakhattak.   

Evangélikus önkéntesek legutóbb 2015-ben 10.000 adag ételt főztek országszerte. Idén is Devecsertől Tótkomlósig több helyszínen kerül sor ételosztásra a rászorulóknak erősítve azt a pozitív képet, amely az evangélikusokról kialakult: ha valakinek, hát nekik érdemes felajánlani az adó 1 százalékát. Azt egészen biztos azok érdekében használják fel, akik valóban rászorulnak.