Teltházas évkezdő intézményvezetői értekezletet tartott a diakónia

2019.01.17 15:40

Budapest – A Magyarországi Evangélikus Egyház Országos Iroda Diakóniai Osztálya és az Evangélikus Módszertan szervezésében 2019. január 15-én évkezdő intézményvezetői értekezletet tartottak az Üllői úti székházban, melyen a diakóniában dolgozó lelkészek, gazdaságvezető munkatársak mellett az átvett intézményekben vezető beosztásban dolgozó munkatársak is részt vettek.

 

A nap istentisztelettel indult, amelyen igét hirdetett Asztalos Richárd lelkész. Az újonnan megválasztott diakóniai bizottsági tagok szolgálatra indításában Gregersen Labossa György segédkezett.

 

Ezt követően Krámer György országos irodaigazgató mondott köszöntött, majd bemutatkozott az új összetételű diakóniai osztály.

 

A folytatásban a diakóniában dolgozó lelkészek tartottak lelkészi munkaközösségi ülést, amelyen előadást tartott dr. Szabó Lajos az Evangélikus Hittudományi Egyetem nyugalmazott rektora „Aktuális lelkészi küldetés és feladat a diakónia környezetében” címmel. A lelkészek munkaközösségük vezetőjévé választották Decman Tibor lajoskomáromi lelkészt.

 

Az ezzel párhuzamosan folyó gazdasági vezetőknek szóló programon megtörtént az ISO dísztanúsítványok átadása a CERTOP tanúsító szervezet képviseltében. A jogszabályi változásokról dr. Szilvásiné Peregi Eszter számolt be, az anyagi vonatkozású ügyeket pedig Monori Mónika ismertette.

 

Zárásként Buda Annamária osztályvezető tájékoztatta a jelenlévőket a fenntartói ellenőrzések tervezéséről az értekezleten, melyen rég nem látott számban vettek részt a diakóniai intézményekben dolgozó lelkészek, vezetők.