Újabb adományt vitt Nagyfára a Magyarországi Evangélikus Egyház

2015.09.07 07:08

Nagyfa - Az egyház országos irodájának munkatársai, kórházlelkésze, valamint a Máriaremete-Hidegkúti Ökumenikus Általános Iskola diákjai által gyűjtött adományokkal érkezett 2015. szeptember 6-án, vasárnap délben az Evangélikus Diakónia csoportja a nagyfai ideiglenes befogadó központba.

Prőhle Gergely, a Magyarországi Evangélikus Egyház országos felügyelője, Krámer György országos irodaigazgató, Gregersen-Labossa György lelkész, a diakóniai bizottság elnöke és Porcshalmy László, a Johannita Segítő Szolgálat elnöke adta át a főként ruhákat, játékokat és cipőt tartalmazó adományt.

Az akciót megelőzően Prőhle Gergely a szegedi evangélikus gyülekezet istentiszteletén köszönetét fejezte ki a szegediek menekülteket segítő áldozatos munkájáért.

A nap során a csoport a röszkei határon kialakított ideiglenes gyűjtőponton is látogatást tett, ahol egyeztetett a Menedék Egyesület és az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának szakembereivel az Evangélikus Diakóniának a krízisenyhítés feladataiba való csatlakozás gyakorlati kérdéseiről.

Terveik szerint az információnyújtásban és a segítőszolgálat infrastruktúrájának kialakításában nyújtanak hathatós támogatást. A megbeszélést a rendészeti szervek által biztosított étel- és ásványvízszállítmány érkezése szakította félbe. A Diakónia munkatársai Prőhle Gergellyel és ifj. Cserháti Sándor szegedi lelkésszel együtt részt vettek az adomány kiosztásában.