Elindult Marosvásárhelyre az árváknak, időseknek és 150 nehéz sorsú családnak küldött karácsonyi ajándékszállítmány

2015.12.14 09:11

Forrás: segelyszervezet.hu, evangelikus.hu fotó: Fekete Dániel / MÖS
Marosvásárhely - Hagyományai szerint, a marosvásárhelyi Lazarenum Alapítvány támogatását élvezve, száz szegény sorsú és árva gyermeknek, illetve az idősek otthona lakóinak visz karácsonyi ajándékot az Ökumenikus Segélyszervezet. Az ajándékcsomagok mellett a tartós élelmiszer három (téli) hónapra biztosítja az intézményi ellátást.

Az Ökumenikus Segélyszervezet szállítmánya a Lazarenum Alapítvány intézményeinek látókörében, a Maros megyében élő további 150 családot (kb. ezer fő) is támogat. A kétmillió forint értékű adomány ma indult el Budpestről, teherautók viszik Marosvásárhelyre. A szállítmány tartalma a karácsonyi ajándékcsomagok (társasjáték, plüssállatkák, csokoládé, kakaó, müzli szelet, szaloncukor, gyümölcs) mellett több tonna tartós élelmiszer (liszt, rizs, tészták, kristálycukor, étolaj, konzervek, lekvár, kakaó, kávé, nápolyi, tea), higiénés szerek (sampon, tusfürdő, fogkrém, szappan), továbbá intézményenként egy-egy kombinált hűtőszekrény. Az ajándékokat az Ökumenikus Segélyszervezet önkéntesei és a Lazarenum Alapítvány munkatársai közösen viszik el a családokhoz, s házról házra járva adják majd át.

Lehel László, az Ökumenikus Segélyszervezet elnök-igazgatója a teherautó Erdélybe indulásakor elmondta, hogy a határon túli adományprogramjaik keretében az Ökumenikus Segélyszervezet Kárpátaljára is gondol. Az előző esztendőkhöz hasonlóan, most szombaton Beregszászon, Adventi várakozás címmel, játszóházat szerveznek, melynek keretében kétmillió forint értékben kap ajándékot 126 gyermek és családja. A rendezvény kapcsolódik az Ökumenikus Segélyszervezet szeretet.éhség. Országos Adventi Pénzadománygyűjtéséhez. A Segélyszervezet ünnepi segélyakcióit és egész éves rászorulókért végzett munkáját a 1353-as adományvonal tárcsázásával, hívásonként 250 forinttal lehet támogatni!