SARAH projekt

Social Learning - Activities in Rural - Areas for - Hidden people

 
A SARAH projekt célja, hogy a falusi környezetben élő idős emberekkel foglalkozó szociális szolgáltatók készségeit és ismereteit bővítse Németországban, Finnországban, Észtországban és Magyarországon.
A projektet az ERASMUS+ "Stratégiai Partnerség a felnőttoktatási programban" finanszírozza.

A projektet a Bajor Evangélikus-Lutheránus Egyház Diakóniai szolgálata, az Észtországi, a Finnországi és a Magyarországi Evangélikus Egyház valósítja meg.

A SARAH a szociális szférában dolgozó azon szakemberek és önkéntesek elérését célozza, akik a vidéken élő idős emberek társadalmi kirekesztése ellen kűzdenek. Mivel a távoli szolgáltatásokhoz való hozzáférés problémát jelent a vidéki területeken élő emberek számára, a projektpartnerek meg kívánják vitatni és összehasonlítani az innovatív és integratív megközelítéseket. A négy európai partner mindegyike az adott ország evangélikus egyházának széles hálózatával működik, különösen a Diakónia, mint az egyház szeretetszolgálata. Mindez segíti a tudatosság növelését, a közös értékek, mechanizmusok és megközelítések megvitatását, melyek együttesen lehetővé teszik a vidéki területeken élők aktívabb bevonását.

A SARAH projektről bővebben ITT talál információt.