Idén ismét fiatal amerikai önkéntesek indultak magyarországi szolgálatra

2016.09.15 16:04
Forrás: evangelikus.hu Szöveg és fotó: Balicza Máté
Budapest – Az Amerikai Evangélikus Egyház (ELCA) fiatal felnőttek a globális misszióban (YAGM) programján keresztül a Magyarországi Evangélikus Egyház évről évre önkéntes szolgálatot végző fiatalokat fogad. A fasori evangélikus templomban 2016. szeptember 13-án közös kibocsátó istentiszteletet tartottak az új önkéntesek és magyarországi mentoraik részvételével.

Az intenzív magyar nyelvoktatást is magába foglaló nyári orientációs felkészítésüket követően a hét fiatal egy évig végez szolgálatot Nyíregyházán, Debrecenben, Budapesten, Békéscsabán, Nyírtelken és Piliscsabán. Feladataik közé tartozik többek között a romák között végzett szolgálat, az ételosztás, az idősekkel és gyermekekkel való foglalkozás, iskolai angoltanítás és délutáni korrepetálás éppúgy, mint a gyülekezeti programokban való segítés.

A keddi alkalmon az önkéntes csapat felügyeletét férjével, Zachary Courterrel közösen végző Rachel Eskesen lelkésznő, a YAGM szervezet közép-európai koordinátora, Lk 24,13-35 alapján tartott igehirdetése után Isten áldását kérte a szolgálatra indulókra. A mentorokon és az alkalom résztvevőin keresztül pedig arra kérte egyházunk fogadó közösségeit, hogy támogassák a fiatalok szolgálatát és imádkozzanak értük.

Végül a külföldön tartózkodó Fabiny Tamás külügyekért felelős püspök üdvözletét, áldáskívánását jelen sorok írója tolmácsolta az önkénteseknek, megismételve azt az október végére szóló meghívást, amelynek során a személyes találkozásra is lehetőségük nyílik majd.

Az önkéntesek és szolgálati helyeik:

Miriam Bolhmann-Kunz (Nyíregyháza – Joób Olivér Szeretetintézmény, Oltalom Anyaóvó)

Shannon Brice (Debreceni Evangélikus Egyházközség, Igazgyöngy Alapítvány)

Dennis Brink (Budapest – Deák Téri Evangélikus Gimnázium)

Elaina Johnson (Békéscsabai Evangélikus Szeretetszolgálat)

Rebekah Swygert (Nyíregyháza – Evangélikus Roma Szakkollégium, Élim Szeretetotthon)

Miles Tyler (Nyírtelek – Filadelfia Szociális Központ)

Elizabeth Zimmermann (Piliscsaba – Fébé Szeretetszolgálat)