Magyar evangélikus kapcsolatépítés Nigériában

2018.06.18 14:48

A Lutheránus Világszövetség „Kölcsönös tanulás a vezetők cseréjén keresztül” (Mutual Learning through Exchange of Leaders) elnevezésű projektjének  a Magyarországi Evangélikus Egyházat érintő első lépéseként dr. Fabiny Tamás evangélikus elnök-püspök és Buda Annamária diakóniai osztályvezető látogatott Nigériába.

A képen a LCCN érseke - egyben az LVSZ elnöke -, Dr Panti Filibus Musa látható Dr. Fabiny Tamással és Buda Annamáriával az LCCN vezetői társaságában.

 

Az LVSZ célja a projekttel azon akarat megerősítése, mely szerint az egyházak olyan világközösségeként él, mely elkötelezett abban, hogy a kapcsolatok építését táplálja. A nigériai vezetők magyarországi utazására szeptemberben kerül sor.

A változatos programok kiemelt eseménye volt Dr. Fabiny Tamás szolgálata vasárnap a Nigériai Krisztus Evangélikus Egyháza (Lutheran Church of Christ in Nigeria / LCCN) istentiszteletén. A Numan városának érseki templomában tartott alkalmon az elnök-ppüspök prédikációjának alapját a kijelölt ige, a tékozló fiú példázata adta. Az istentisztelet másik különlegessége volt, hogy az epistolát Buda Annamária a helyiek hausa nyelvén olvasta fel. Mindketten köszöntötték a gyülekezetet egyebek mellett magyar éneket tanítva.

Az istentiszteleten készült videót ITT tekintheti meg.