Munka és imádság dinamikájában – Egyházi fenntartásba került a devecseri idősek otthona

2018.03.22 11:00

Forrás: evangelikus.hu, szöveg és fotó: Adámi Mária

Devecser – Új területtel bővült a bobai székhelyű Lakos Ádám Evangélikus Szeretetszolgálat tevékenysége. 2017. szeptember 1-jétől egyházi fenntartásba került a Devecseren található idősek otthona, így az eddig főként házi gondozással és nappali ellátással foglalkozó szeretetszolgálat immár bentlakásos ellátást is nyújt. Az intézmény ünnepélyes átadására 2018. március 20-án, istentisztelet keretében került sor, melyen Szemerei János, a Nyugati (Dunántúli) Egyházkerület püspöke hirdette Isten igéjét.
 

A liturgiában Rostáné Piri Magda vasi esperes, bobai lelkész és Gregersen-Labossa György szombathelyi lelkész, a Magyarországi Evangélikus Egyház Diakóniai Bizottságának elnöke mellett közreműködött Kovács Viktor ajkai parókus, valamint Hegedüs Gábor bobai beosztott lelkész és az intézmény munkatársai.

Ma hivatalosan és nyilvánosan kinyílik egy kapu, amelyen keresztül Isten szeretete gazdagíthat minket – hangsúlyozta ApCsel 19,8–11 alapján tartott prédikációjában Szemerei János püspök. Majd hozzátette: az ilyen kis lépések is fontos következményekkel járnak, mert Isten mindannyiunk számára forrásokat, lehetőségeket kínál.

Ezt követően a devecseri otthon munkatársai mondtak imádságot, majd a jelenlévő lelkészek közösen elénekelték a Confirmát. Végül Nagy Nándor Richárd O. Cist római katolikus plébániai kormányzó, Sándor József ajkai református lelkész és Szemerei János püspök kérte Isten áldását az intézmény lakóira és dolgozóira.

Az istentisztelet után Mórotzné Kiss Györgyi, a felettes szeretetszolgálat vezetője köszöntötte a megjelenteket. Gregersen-Labossa György pedig ismertette az átvétel körülményeit és a jövőbeli terveket. „Szeretnénk, ha fejlődhetne az intézmény. Szeretnénk, ha a ma kapott áldás megjelenne a mindennapokban, a munka és az imádság dinamikájában” – fogalmazott.