Otthonosság és áldás - szépült, bővült a Kapernaum

2021.09.07 11:20

Az elmúlt másfél évben megvalósult fejlesztésekért adtak hálát szeptember 3-án a gyenesdiási Kapernaum Szeretetotthonban.

 

20210903 Gyenesdias 1

A gyenesdiási Kapernaum Szeretetotthonban kibővítették és felújították az idősek otthona nappali helyiségét, valamint három lakrész teljes újjáépítése is megtörténhetett. Tencz Károly intézményvezető arról számolt be, hogy a munkálatok során külön vendégszobát alakítottak ki a lakók hozzátartozói részére, hiszen sokan nagyon messziről érkeznek látogatóba, így pár napot kényelmesen együtt tölthetnek a családok.

20210903 Gyenesdias 2

 

A megszépült intézményért ünnepi istentisztelet keretében adtak hálát az otthon lakói és dolgozói. Kondor Péter, a Déli Evangélikus Egyházkerület püspöke, diakóniai munkáért felelős püspök megáldotta az eredetileg 1892-ben Bita Dezső bencés rektor által állíttatott hatalmas kőkeresztet, amelynek renoválását az intézmény munkatársa, Szabó István végezte. A keresztet a több hónapos felújítás után az intézmény főbejáratánál helyezték el, ahol mostantól egyfajta tanúságtételként hirdeti a Kapernaum misszióját.

20210903 Gyenesdias 3