Századik születésnap a Fébében

2016.07.31 19:04
Forrás: evangelikus.hu, szöveg: Boda Zsuzsa, fotó: Hajdú Tibor
Budapest – Bensőséges ünnepségen köszöntötték a diakonissza Endreffy Máriát századik és Major Erzsébetet kilencvenharmadik születésnapja alkalmából július 28-án, a hűvösvölgyi Fébé Diakonissza-anyaház kápolnájában. Nemcsak igei jókívánságokkal és virágokkal halmozták el ez alkalommal a két ünnepeltet, de az anyaház ebédlőjében rendezett fogadáson Mária testvér száz szál gyertyát is elfújhatott a tortáján.

Az egybegyűlteket – diakonisszákat, családtagokat, barátokat – a házigazda, Sztojanovics András intézményvezető köszöntötte, és meleg hangon szólt a két ünnepelthez is. Fabiny Tamás diakóniáért felelős püspök áhítatában a bibliaolvasó Útmutató aznapi igéjének – „Mint Istennek szent és szeretett választottjai öltsetek magatokra könyörületes szívet, jóságot, alázatot, szelídséget, türelmet” (Kol 3,12) – üzenetét állította párhuzamba a diakonisszák szolgálatot is jelentő szürke ruhájával. A lelki útravaló után Major Erzsébet olvasta fel Túrmezei Erzsébet A szürke ruha című versét.

Köszöntötte az ünnepelteket Görög Zoltánné, a Fébé Evangélikus Diakonissza Egyesület főnökasszonya és Gertrud Heublein, németországi diakonissza főnökasszony, illetve a család nevében Endreffy Géza lelkész. Levélben fejezte ki jókívánságait Orbán Viktor miniszterelnök és Láng Zsolt II. kerületi polgármester.

A családias légkörű ünnepség tortázással és kötetlen együttléttel zárult.